fbpx

Et professionelt malerfirma er absolut nødvendigt, hvis du vil restaurere dit loft dygtigt og forbedre udseendet og stemningen i det indre af dit hjem, uanset om din loftmaling er gulnet på grund af regelmæssig slitage, eller du vælger en ny farve for at tilføje noget karakter. Men hvilken nuance bør du bruge til at male dit loft? Svaret på dette spørgsmål afhænger af dine særlige præferencer og den malingstilgang, du sigter efter. De følgende retningslinjer for maling kan hjælpe dig med at vælge den ideelle nuance til ethvert rum.

Brug den samme farve til vægge og loft.

Det er vigtigt at huske, at afhængigt af stilen og størrelsen af det rum, du maler, fungerer mørke eller lyse malingsfarver bedst, hvis du overvejer at male loftet og væggene i samme farve. Spring de mellemfarvede malingtoner over, medmindre du vil prøve en ny teknik, fordi de ikke fungerer lige så godt. Det er mere effektivt at male dine vægge og dit loft i samme farve i rum med flade lofter end i rum med skælskør tekstur.

Dit loft bør males i en lysere nuance end dine vægge.

En lysere loftsfarve kan give indtryk af, at rummets vægge er højere, og at området er større. Den typiske metode til at male lofter lysere end vægge involverer hvidtning af din vægmaling med et 80/20-forhold mellem hvid og farve. Små rum kan få små rum til at virke større ved hjælp af denne malingsmetode, og det samme gælder rum med lavt til loftet.

Dit loft skal males i en mørkere farve end dine vægge.

Hvis du ønsker en subtil kontrast mellem dine vægge og dit loft eller en højkontrast effekt i et rum med hvide vægge, kan det være den bedste løsning at male dit loft i en mørkere farve end dine vægge. For at opnå et professionelt, færdigt udseende, når du maler loftet i et rum i en mørkere nuance end væggene, er det vigtigt at vælge en nuance, der kun er to til tre nuancer mørkere. Hvis du vil skabe en slående kontrast i et rum med hvide vægge, skal du bruge mørke toner som chokoladebrun, marineblå eller koksgrå. Når du har åbne lofter, kan en flad sort farve også være klassisk.

Skal du male dit loft hvidt?

Selv om der findes mange farver til indendørs maling, kan du måske vælge at male dit loft hvidt. I årtier har lofter malet i hvidt været betragtet som den bedste og sikreste løsning. Et frisk lag hvid maling vil skjule pletter forårsaget af stearinlysrøg, madlavningsfedt og solskin, samtidig med at det lyser op i området nedenunder. Den bedste løsning er at male dit loft hvidt ofte. Overvej at male dit loft i en blødere nuance, f.eks. en lysere ferskenfarvet, himmelblå, meget lys grå eller lysegul, for at give dit rum en luftig fornemmelse, hvis dine vægge er hvide, og loftet har en flad, glat overflade. Det er tæt på hvid! Et himmelblåt loft vil også få dig til at føle, at du bringer udenfor ind i dit rum, hvis det er på en veranda eller et tre-sæsonrum.

Overlad maleriet af lofter til de professionelle.

Valg af den rette loftmalingsfarve er blot det første skridt. Du vil gerne have tillid til, at alt blev malet korrekt, efter at du har taget dig tid til at vælge den ideelle farve og malingsmetode til dit loftmalingsprojekt. Hvis du beslutter dig for at hyre erfarne malere, vil de sørge for, at din loftmaling er pletfri og fuldstændig komplementerer rummet.

Facebook News
close slider
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue